Anders Öhlén överlämnar priset till Malin Alenius och Susanne Karlsson, vårdbolaget Tiohundra. Bild: Pax Engström Nyström

Vem vinner Guldpillret 2016?

Det vinnande bidraget får ett utbildningsstipendium på 50 000 kronor och en glasskulptur.

I år är det sjunde året i rad som Läkemedelsförsäkringen i samarbete med Dagens Medicin och Dagens Apotek delar ut Guldpillret. Syftet med utmärkelsen är att stimulera anställda inom sjukvården, apotekssektorn och forskarvärlden att hitta lösningar för bättre läkemedelsanvändning och färre läkemedelsskador.

Priset utses av en jury med personer verksamma inom läkemedels- och sjukvårdssektorn. Robert Ström, vd Läkemedelsförsäkringen, är juryns ordförande.

Guldpillret 2015 gick till Vårdbolaget TioHundra i Norrtälje för deras nya arbetsmodell som ger möjlighet att erbjuda kvalitetssäkrad läkemedelsbehandling i hemsjukvården.

Arrangörer:

50 000 kronor till vinnaren - nominera här

Nomineringstiden för Guldpillret 2016 startar den 27 april och avslutas den 6 september. Priset delas ut på ett seminarium den 18 oktober.

Nominera ditt bidrag här!

Årets jury

De nominerade bidragen bedöms av en jury. Året Guldpillerjury består av: Thomas Lönngren, tidigare chef European Medicines Agency, nu verksam som konsult, Anders Rane, professor i klinisk farmakologi, Karolinska institutet, Inger Ros, ordförande i Riksförbundet HjärtLung, Sineva Ribeiro, ordförande i Vårdförbundet, Märit Johansson, ordförande i Apotekarsociteten, Mikael Hoffmann, ordförande i Svenska Läkaresällskapets kommitté för läkemedelsfrågor, Christina Kennedy, chefredaktör, Dagens Medicin och Dagens Apotek, samt Robert Ström, vd, Läkemedelsförsäkringen och juryns ordförande. 

Nyheter från startsidan