• Annonsera
 • Kontakt
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Landstinget i Värmland

Farmaceut, Läkemedelsenheten, Värmland

Publicerad 2017-05-18 11:40
Sista ansökningsdatum: 2017-05-31

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget i Värmland erbjuder hälso- och sjukvård och tandvård av allra högsta kvalitet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Med cirka 7400 medarbetare är vi en av länets största arbetsgivare.

Arbetsbeskrivning
Läkemedelsenheten har till uppgift att tillsammans med Läkemedelskommittén i Värmland verka för en rationell, säker och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning och en optimal läkemedelshantering inom länet. Läkemedelsenheten ansvarar bland annat för landstingets läkemedelsförsörjning, det gäller läkemedelsservice, de sjukhusgemensamma läkemedelsförråden, läkemedelsautomater, vätskelager, kvalitetsgranskning med mera.
I ditt arbete ingår att optimera sortimenten, sköta beställningar och packa upp läkemedel samt att vara farmaceutiskt stöd till landstingets enheter i läkemedelsfrågor. Du kommer att ha tät kontakt med vårdverksamheten.

Du ska självständigt kunna driva projekt och förbättringsarbeten som leder till effektivare och säkrare läkemedelsanvändning.

Arbetsområdet är hela länet vilket inkluderar resor i arbetet.

Kvalifikationer:

 • Legitimerad apotekare alternativt receptarie
 • Goda datakunskaper (Microsoft Word, Excel och PowerPoint)
 • B-körkort

Meriterande:

 • Goda kunskaper om läkemedelsförsörjning och arbete på sjukhusapotek.
 • Goda kunskaper om hur läkemedel hanteras inom sjukvården.

Läkemedelsenheten består idag av en läkemedelschef och sjutton farmaceuter. Två av farmaceuterna arbetar med strategiskt övergripande läkemedelsfrågor, fem arbetar med klinisk farmaci, två arbetar med Cosmic ordinationsmallar (journalsystem) och åtta med läkemedelsförsörjning inklusive läkemedelshantering. Arbetet kring landstingets läkemedelsförsörjning leds av en av de strategiska apotekarna.

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller receptarie och som vill ha ett stimulerande och varierande arbete i nära samarbete med sjukvården. Du är serviceinriktad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt kan på ett pedagogiskt sätt sprida information och kunskap. Som person ser vi att du har förmåga att organisera och strukturera ditt arbete, en person som har lätt för att samarbeta med andra men även som kan arbeta självständigt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Ingen erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2017-05-31

Referensnummer: Dnr CSK/172179

Lön: Individuell lönesättning

Anställning:

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktpersoner
Susanne Carlsson, läkemedelschef 054-61 40 44
Tove Tevell, strategisk apotekare 054-61 42 94
Gabriella Fridman, HR-konsult 054-61 40 16

Facklig företrädare Facklig företrädare nås via växel 054-61 50 00

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Apotekare, Receptarie

 • Arbetsgivare

  Landstinget i Värmland

 • Stad

  Värmland

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-05-31

 • Publiceringsdatum

  2017-05-18

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Våra seminarier