Christian W Jansson.

Christian W Jansson. Bild: Johan Töpel

Apotekets ordförande lämnar Min Doktor

Apoteket AB:s styrelseordförande Christian W Jansson lämnar alla sina uppdrag i nätläkarbolaget Min Doktor. 

I ett mejl till Dagens Nyheter skriver Christian W Jansson:

”I anslutning till diskussionen om mina roller i Apoteket AB och MD International AB (Min Doktor) vill jag lämna följande information: 1) Jag lämnar med omedelbar verkan min roll som ordförande i MD International AB. 2) Jag kommer under innevarande år att avyttra samtliga aktier i MD International AB.”

Dagens Apotek har tidigare rapporterat om turerna kring Christian W Janssons dubbla roller som styrelseordförande i det statliga bolaget Apoteket AB och storägare i samarbetspartnern Min Doktor. Enligt uppgifter till Dagens Nyheter ska Christian W Janssons aktier i Min Doktor ökat i värde med sex miljoner kronor, från 22 miljoner kronor innan avtalet om samarbete slöts.

Enligt tidningen lämnar Christian W Jansson nu sina uppdrag ”av omtanke om båda bolagen, för att eliminera framtida kritik och för att underlätta det fortsatta samarbetet”.

Han uppger också att han kommer att stanna kvar som ordförande i Apoteket AB:s styrelse så länge han har ägarens förtroende.

Relaterat material

Kommentarer