• Annonsera
 • Kontakt
 • Lediga jobb
 • Logga in

Stig Tornell

Stig Tornell Bild: Karin Johnsson

Kronan tappar vd

Kronans Apoteks vd Stig Tornell slutar på kedjan för att bli vd för ett annat företag.

Stig Tornell tillträdde som vd för Kronans Apotek i april förra året. Nu lämnar han kedjan för att bli vd i ett börsnoterat företag.

– Jag har fått ett annat erbjudande som lockar mig och som jag tackat ja till, säger Stig Tornell i ett pressmeddelande från Kronans Apotek.

– Jag har haft fina år inom apoteksbranschen och Kronans Apotek kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta. Jag tycker mycket om det här bolaget. Samtidigt fick jag ett erbjudande som jag inte kunde motstå, fortsätter han.

Oriola-KD:s koncernchef Eero Hautaniemi säger i pressmeddelandet att Stig Tornell har tillfört kunskap och kompetens till företaget.

Dagens Apotek har sökt Stig Tornell.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler


 • Apotekare 2017-03-22 10:11:35

  Apoteket behöver ha en engagerad VD som t.ex Anders. Som har varit VD på samma kedja i flera år och bidragit till att den blev rätt pålitlig firma bland kunderna och personalen. Men det verkar som kommentarerna påpekar att detta har något med det kända Kronans julbord att göra.

 • Klinisk Apotekare 2017-03-21 08:44:39

  Bittra spekulationer här... Det är hyfsat ovanligt med att en VD avgår hals över huvud inför en försäljning. Det brukar snarare ske direkt efter att det kungjorts. Det finns inget intresse i att lämna ett företag huvudlöst och utan överlämning vare sig hos säljare eller köpare.

 • Tomten 2017-03-20 22:38:23

  Ända sedan förvärvet av Medstop så har man tappat marknadsandelar. Nu får Stig betala priset genom en snabb sorti. Om något ska säljas så är det inte Kronan utan Oriola. Vi får se om och vem som bjuder på julbord i december...

 • Apotekstant 2017-03-20 16:40:19

  Varför skulle Kronan säljas bara för man byter VD? De har ju bytt tidigare och det är knappast logiskt att söka ny VD om man planerar att sälja. Jag undrar också vad Leg apotekare har för källa till sitt uttalande. Känns mer som ett bittert utspel utan grund.

 • Till Leg apotekare 2017-03-20 16:23:09

  Källa på det?

 • Undrande Apotekspersonal 2017-03-20 12:16:12

  Okej! Vad händer med oss kommer vi att säljas. Jag blir jätte orolig.

 • Leg apotekare 2017-03-20 11:46:03

  Kronan kommer att säljas! Därav VD:s "avgång" och arbetsmiljön på apoteken. Kronan har satsat stenhård på interna rekryteringar på de lite högre chefsposterna just för att lättare kunna hålla nere PK och höja företagets värde. Intressant att följa utvecklingen där...

 • B.J. 2017-03-20 10:34:07

  Vad innebär det för oss på golvet? Ska Kronan köpas upp?

Nyheter från startsidan