• Annonsera
  • Kontakt
  • Lediga jobb
  • Logga in

Gabriel Wikström

Gabriel Wikström Bild: Kristian Pohl/Thinkstock

Wikström till London för att öka EMA-chanserna

I dag reser sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) till London för att träffa anställda och ledning på den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA.

Nyligen var statssekreteraren Agneta Karlsson (S) och ambassadören Christer Asp i Storbritannien för att stärka den svenska kandidaturen som värdland för Ema.

Nu är sjukvårdsminister Gabriel Wikström på väg till London för att öka chanserna att myndigheten förläggs i Stockholm-Uppsala regionen när Storbritannien lämnar EU. Gabriel Wikström ska bland annat träffa den brittiska hälsoministern Jeremy Hunt samt ledning och anställda på EMA.

– Jag ser fram emot att träffa dem som arbetar på EMA. Jag vill veta vad de tycker är viktigt i ett nytt land och vid en ny arbetsplats, samtidigt som jag får chansen att berätta om allt vad Sverige kan erbjuda, säger Gabriel Wikström i ett pressmeddelande. 

Relaterat material

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler


  • Drömmar. .. 2017-03-08 23:18:19

    Kan sthlm och Uppsala leverera den mängd bostäder och de antal hotellrum som krävs? Hotellrum ja, bostäder nja... lägg krutet på Malmö köpenhamn istället, är mer realistisk och bättre pendlingsmöjligher till kontinenten

  • Apotekare 2017-03-06 17:34:00

    Inte får vi EMA till Sverige, glöm det! Barnatro!!?

Nyheter från startsidan