• Annonsera
 • Kontakt
 • Lediga jobb
 • Logga in

Tomas Hilmo, vd för Apotekstjänst.

Tomas Hilmo, vd för Apotekstjänst.

Sex regioner och landsting stämda för avtalsändringar

Apotekstjänst har stämt sex landsting och regioner för att ha gjort förändringar i avtalet mellan dem och Apoteket AB efter att dosupphandlingen gått igenom.

– Man har gjort en väsentlig förändring i avtalet utan att göra en ny upphandling, vilket vi anser måste redas ut om det är tillåtet att göra på det viset, säger Tomas Hilmo, vd för Apotekstjänst, till Dagens Apotek.

Dagens Apotek har tidigare rapporterat om en stämningsansökan som berör norrlandstingen Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Bakgrunden är dosupphandling som Apoteket AB vann, varefter stora förändringar gjordes. Apotekstjänst har dessutom stämt Region Gotland och Stockholms läns landsting för samma sak.

– Man har gjort en, vad vi misstänker, otillåten stor prissänkning utan att därigenom gjort ett nytt avtal, säger han.

Relaterat material
Vann med nollavtal
Apotekstjänst tar avtalsfråga till domstol

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler


 • Apotekare 2016-03-16 21:51:03

  @Don Alve Visst är det så att landstingen inte väljer sina leverantörer som ett företag, men dels var det lite raljerande från min sida som uppenbarligen inte gått hem och dels går det att utforma upphandlingar till att ge större chans till företag man själv väljer. En tilldelning behöver inte heller gå till företaget med lägst pris. Utvärderingsmetod ska dock stå tydligt i förfrågningsunderlaget.

 • Don Alve 2016-03-16 18:21:46

  Att prissänkningen var tillåten har redan blivit avgjord i domstol. Stämningen den här gången gäller om själva avtalet har ändrats i samband med prissänkningen. Landstingen väljer inte sina kunder, de kvalificerar sig genom att uppfylla skalkraven och erbjuda lägsta pris.

 • Apotekare 2016-03-16 09:07:32

  "Säg mig Baloo, när du knockat dina elever, hur tror du att de ska minnas vad du lärt dem?" eller "Säg mig Thomas, när du stämt dina kunder, hur tror du då att de ska välja dig?"

 • Edward 2016-03-15 13:54:37

  Är detta ett aprilskämt? Har apotekstjänsts jurister fått sin examen på postorder? Att en prissänkning skulle vara otillåten är ett så märkligt påstående från ett Lou perspektiv att det är löjligt.

Nyheter från startsidan

Våra seminarier