• Annonsera
 • Kontakt
 • Lediga jobb
 • Logga in

Bild: Apoteket AB.

Vann med nollavtal

Apotekstjänst Sverige kammar hem ett dosavtal för noll kronor.

Det står klart sedan Region Östergötland, Landstinget i Kalmar län, Region Jönköpings län, Region Kronoberg och Landstinget Blekinge gjort en gemensam upphandling av dosdispenseringen.

Vinnaren Apotekstjänst erbjöd lägsta priset om noll kronor och fick uppdraget som stäcker sig över sex år, med start den 1 januari 2017. 

– Det är självklart ett för Apotekstjänst viktigt uppdrag, precis som de andra klustren på en marknad med få uppdragsgivare. När det gäller priset har vi kunnat erbjuda det tack vare en allt mer effektiv verksamhet, en hög kvalitet och engagerade medarbetare, säger vd Tomas Hilmo ill Dagens Apotek.

Den nu avgjorda upphandlingen omfattar dosförpackningar till cirka 27 600 patienter. Det nya avtalet innebär minskade kostnader på totalt 40,3 miljoner kronor per år för de fem landstingen.

Förutom Apotekstjänst, deltog Apoteket AB och Svensk Dos i upphandlingen.

Vid årsskiftet förlorade Apotekstjänst Västra Götalandsregionen och Halland som doskund. I slutet av oktober förra året flaggade bolaget för personalnedragningar till följd av det. Apotektjänsts vd Tomas Hilmo anklagade då Apoteket AB för prisdumpning i Västra Götaland och Halland.

Relaterat material
Apotekstjänst varnar för risker vid övergång
Hälften av tjänsterna hos Apotekstjänst försvinner

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler


 • Pan O'dil 2016-01-31 22:15:01

  Att ett statligt bolag ägs av alla skattebetalare är ett viktigt faktum. Då förstår man varför statliga bolag inte ska agera konkurrent på fria marknader där deras egna ägare bedriver företagsverksamhet.

 • Solis 2016-01-31 09:42:18

  Märk väl, Dr Karl, att det är skillnad på vad ett statligt bolag får göra och vad ett privat företag får göra enligt gällande konkurrenslagar. Att ett statligt företag som bedrivit sin verksamhet under lång tid går ut och dumpar prisnivån, i konkurrens med nystartade privata företag som nyligen har fått göra stora investeringar, är inte seriöst.

 • Don Alve 2016-01-23 21:51:42

  "Kammar hem ett dosavtal värt noll kronor" Tror verkligen Dagens apotek att avtalet är värt noll kronor? Riktigt dålig skrivet, sämre journalistik får man leta efter. Borde inte en branschjournalist ha bättre koll på den marknad som denne bevakar.

 • Dr Karl 2016-01-22 20:22:51

  Mycket märkligt att den aktör som anklagat andra aktörer för oseriös prisdumpning nu själva dumpat priset till den genom tiderna lägsta nivån. Oseriöst Apotekstjänst.

Nyheter från startsidan

Våra seminarier