• Annonsera
 • Kontakt
 • Lediga jobb
 • Logga in

Bild: Thinkstock

Tidningsbud levererar läkemedel från Lloyds

Kunder i Stockholm kan från och med i dag beställa läkemedel som kommer med morgontidningen.

I dag, måndag, lanserar Lloyds Apotek sin e-handelstjänst. Inför lanseringen tog kedjan fram en lösning man är ensam om bland e-handelsföretag i Sverige.

– Fram till klockan 19 kan man beställa läkemedel och få dem nästa morgon levererade med tidningsbudet, säger Fredrik Lindblad, marknadschef för Lloyds Apotek, till Dagens Apotek.

Och om förpackningen är för stort för att läggas i brevlådan?

– Eftersom vi ser vilka läkemedel som beställs kommer alternativet att få läkemedel levererade med tidningen endast att ges när man beställer läkemedelsförpackningar som kan läggas i brevlådan.

För narkotikaklassade läkemedel och en del andra receptbelagda läkemedel krävs att läkemedlen tas emot personligen och att personen identifierar sig. Den nya tjänsten är också endast tillgänglig i Stockholmsområdet.

– Men vi tittar på möjligheterna att rulla ut det här i övriga landet och kommer att göra det där det är möjligt, säger Fredrik Lindblad.

En annan tjänst som Lloyds erbjuder i Stockholmsområdet är leverans inom två timmar.

– Möjligheten till budleveranser hem till dörren erbjuder vi i hela landet, men det är bara i Stockholm som vi kan garantera att vi levererar inom två timmar. Anledningen att vi satsar på det här är att vi ser en efterfrågan bland kunderna på att kunna få läkemedel snabbt.

Hur har intresset varit sedan ni öppnade e-handels-sajten tidigare i dag?

– Vi har fått flera beställningar på både expressleveranser och tidningsbudsleveranser så det verkar vara ett stort intresse.

Lloyds e-handel gäller inledningsvis endast receptbelagda läkemedel. Tilläggstjänsten med tidningsbudsleverans och expressbudsleverans kostar 19 respektive 99 kronor. 

Relaterat material

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler


 • Apotekstant 2015-06-02 18:40:18

  Att tidningsbud, som ofta är extrajobbande tonåringar, ska ha ansvar för narkotikaklassade läkemedel verkar inte så genomtänkt. Vad händer när det sprider sig bland missbrukare att man kan råna tidningsbudet?

 • IT-veteran 2015-04-11 19:44:25

  Åldersdiskriminering ;-) De som är 70+ idag var ju med under internetboomen för 20-25 år sedan och är ofta mycket erfarna IT-användare. Surfplattor och Smartphone däremot tycker jag personligen (65+) är lite klumpiga att använda med sitt fladdriga pekskärms interface. Men LloydsApoteks e-handel fungerar aldeles utmärkt i vanliga webbläsare., jag har provat.

 • Entreprenör i AG 2015-04-10 10:09:59

  Ja, Sven, du har rätt och detta är till stor del en generationsfråga. Många 70+ kan inte tänka sig att använda mobilen för att beställa läkemedel men så blir det inte om några år. Beträffande merförsäljning är det något helt naturligt i alla verksamheter så det var väl också på tiden att vi på apoteken insåg att vi ska syssla med det. Förstår inte dem som tycker det är något konstigt. Däremot kan det nog bli fler apotek snarare än färre framöver, eftersom vi bara skrapar på ytan av de nästan oändliga behov av läkemedel och kringprodukter som finns. Dina barn är välkomna att börja arbeta på våra trevliga arbetsplatser. Hos oss är det ordning och reda, kunniga kolleger, god miljö och massor av trevliga kunder.

 • Sven 2015-04-09 22:08:28

  Detta är framtiden! Internet har förändrat massor av marknader och nu är det dags för apoteken. Om 5 år är det betydligt fler som köper sina läkemedel på nätet (utan taffliga försök till merförsäljning av nån talanglös farmaceut) och betydligt färre apotek. Jag skulle inte rekommendera mina barn att bli farmaceuter.

 • Apotekschef1 2015-04-09 16:37:58

  Vad är det för konstigt med att post eller tidningsbud tar hand om läkemedel? GDP/GPP gäller fram till att kunden har betalat för varan. Sen är det inte apotekets längre. Alltså: Är köpet genomfört så är inte det här något konstigare regelmässigt än att jag skickar grannen att hämta läkemedlet eller att nån i apotekspersonalen svänger förbi mig på hemvägen.

 • Apotekschef 2015-04-09 11:35:44

  APL skickar ibland specialtillverkade läkemedel för flera tusen med vanlig post. Inga 25 grader i apotekets brevlåda heller. Om det är ok borde detta också vara det.

 • Apotekaren 2015-04-08 20:59:40

  GDP - jag hoppas innerligt att du förstår att Lloyds fått det godkänt av LV innan de rullade ut sin e-handel?

 • - - 2015-04-08 11:41:38

  Det finns EU regler som säger hur läkemedel får transporteras och apoteken har ansvaret fram tills det når kund. Man utgår ifrån att dessa företag som levererar läkemedel åt apoteken har utbildning kring dessa regler, omkring hantering och vilka läkemedel som får lämnas ut (ej narkotikaklassade och kylvaror?)

 • GDP 2015-04-08 11:09:39

  Skulle vara intressant att höra vad Läkemedelsverket har för åsikt om detta, då läkemedel har stränga regler hur de får transporteras. Vad händer om det är 30 grader i bilen och förvaringsbetingelserna kräver max 25 grader? Vem har ansvar där? Kan inte DA intervjua någon som är expert på transporter på Läkemedelsverket?

Nyheter från startsidan

Våra seminarier