”Blir det lika många apotek som pizzerior snart?”, ”Kan det verkligen finnas ett sådant behov av så många apotek i lilla Katrineholm?”, ”Varför så många apotek? Man har ju samma priser så jag vet ju inte hur man ska kunna konkurrera med varandra.” Så lyder läsarkommenterarna när nyheten publiceras på Katrineholms-Kurirens nätsida.

Katrineholm har knappt 22 000 invånare och med ytterligare ett apotek går det 3 665 invånare per apotek.

Hjärtat satsar på en placering på en handelsplats som hela tiden byggs ut med nya butiker i stadsdelen Lövåsen i norra delen av Katrineholm.

– Där blir Apotek Hjärtat det första och enda apoteket. De andra ligger inne i centrala Katrineholm. Och vi vet ju att folk gärna gör sina apoteksärenden i samband med att de gör andra ärenden, säger Erika Burlin Hellman, tf presschef på Apotek Hjärtat till Dagens Apotek.

Närmare i tid ligger etableringen vid City Gross i Kalmar, den 23 augusti. Sedan tidigare finns Apotek Hjärtat ihop med City Gross i Växjö, Borås, Bromma, Jönköping, Norrköping, Örebro och Sundsvall. Samlokaliseringar som enligt Apotek Hjärtat har visat sig vara lyckade.

Apotek Hjärtat räknar med att öppna minst åtta nya apotek under året och har planer för 40 nya apotek de närmaste åren. Expansionen slår av på takten. I nuläget har Apotek Hjärtat totalt 273 apotek.

– Vi håller hela tiden ögonen öppna för nya intressanta lägen. Dessutom bygger vi om eller flyttar ett tiotal av våra befintliga apotek, säger Anders Nyberg, vd för Apotek Hjärtat i ett pressmeddelande.