Ledigt jobb


Läkemedelsverket

Apotekare till Giftinformationscentralen , Solna

Publicerad 2017-06-16 13:46
Sista ansökningsdatum: 2017-07-16

Parallellt med arbetet får den nyanställde en intern utbildning i klinisk toxikologi under 4 -6 månader.

Läkemedelsverket lyder under Socialdepartementet, och har som uppgift att se till att den enskilde patienten, hälso- och sjukvården samt djursjukvården får tillgång till säkra och effektiva läkemedel av god kvalitet och att dessa används ändamålsenligt och kostnadseffektivt. Vi är totalt inom Läkemedelsverket cirka 780 anställda, varav många farmacevter och läkare. Inom Läkemedelsverkets organisation finns också Giftinformationscentralen.

Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som kan erbjuda dig att vara del av en intressant och spännande men framförallt lärorik miljö. Vår organisation leds av värdeorden öppenhet, professionalism och proaktivitet.
Ditt välmående är viktigt för oss och vi erbjuder dig därför ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi vill också ge dig som medarbetare förutsättningar för balans mellan arbetsliv och privatliv och tillämpar därför flextid i den mån verksamheten tillåter det. Som statligt anställd har du dessutom förmånliga villkor exempelvis gällande semester och föräldrapenningtillägg.

Beskrivning av enhet/verksamhet
Giftinformationscentralen (GIC) är en nationell enhet och har 35 medarbetare som arbetar med rådgivning till sjukvård och allmänhet vid akuta förgiftningar orsakade av läkemedel, kemikalier och biologiska toxiner. Verksamheten tillhör Läkemedelsverket men bedrivs i lokaler belägna på Karolinska sjukhusets område i Solna. Här arbetar specialutbildade apotekare och läkare med intensivvårdskompetens samt administrativ personal. Parallellt med arbetet får den nyanställde en intern utbildning i klinisk toxikologi.

Arbetsuppgifter
Vi söker apotekare som ska ingå i GIC:s primärjoursgrupp. Arbetet innebär bl.a. telefonrådgivning och information till sjukvårdspersonal och allmänhet vid akuta förgiftningstillbud, bearbetning och sammanställning av medicinsk- toxikologiska data för centralens informationsbank samt kontakter med myndigheter och institutioner. Arbetstiden är förlagd enligt schema där kvälls-, helg- och nattjänstgöring ingår.

Utbildning och erfarenhet
Apotekarexamen. Arbetet kräver mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift liksom goda kunskaper i engelska. Goda datakunskaper.

Personliga egenskaper
Tjänsten kräver att du kan ta egna initiativ, kan fatta snabba beslut, är ansvarstagande och har bra samarbetsförmåga. Du måste vara lyhörd, ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och du måste kunna kommunicera med alla sorters människor.

Sista ansökningsdag: 2017-07-16
Anställningsform: Vikariat
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Giftinformationscentralen
Diarienummer: 2.4.1-2017-045837


Kontakt
Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta Gruppchef Gunilla Sjöberg eller Heléne Salmonson på telefon 072-5854870 respektive 0701-756392. Du kan även kontakta den fackliga företrädaren Emma Petersson, SACO. Vi finns också alla på telefon 010-456 67 50 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se

Välkommen med din ansökan på www.lakemedelsverket.se

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Apotekare

 • Arbetsgivare

  Läkemedelsverket

 • Stad

  Solna

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-07-16

 • Publiceringsdatum

  2017-06-16

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Våra seminarier